Salut la toata lumea!!! ma intereseza foarte mult pescuitul la avat ,pana acum am prins avatii mici (pana 1 kg) la rotative si voblere de asemenea tot mici cand vizam cleanul.Cautand pe net date,articole,posturi etc. despre avat am gasit acest site unde sper sa gasesc informatii si sa primesc sfaturi bune in acest sens. In principiu ma intereseaza pescuitul avatului cu rotative si voblere trebuie sa recunosc ca nu prea ma regasesc in pescuitul cu "plastice" moi. 1. Din ce am auzit sau citit am intelesc ca rotativele mari (nr.2,3)sunt chiar bune pt capturi frumoase,in sepecial cele argitii si culori aprinse fluo. 2.Voblere marisoare de aprox.7 cm am inteleses iarasi ca sunt ok. Voi cu ce ati avut rezultate mia bune (firma,culoare,marime) In special mar interesa ceva din gama RAPALA. Scuze dak este un topic existent deja in acest sens,nu am apucat sa 'verific' inca tot site-ul, multumesc anticipat.
Salut Rares si bine ai venit pe site ! O sa incep eu cu cateva pareri despre pescuitul avatului. Pt. inceput vreau sa spun ca cele mai bune rezultate la avat le-am avut la twister(plastice), asa ca eu zic ca merita incercate. Am folosit si folosesc "plastice" tip shad si grub de culoare alba, sidef, verzui si galbene si cred ca si alte culori dau rezultate. Marimile folosite de mine sunt de pana la 5 cm (poate primavara merg si un pic mai mari).
Rotativele sunt intradevar o optiune interesanta. Rezultate dau cele nr. 2 si 3 , de mai multe modele, eu preferand pe cele cu paleta mai lunguiata care pot fi recuperate mai in viteza. Aici sunt mai multe modele consacrate ale firmelor meps, dam,vibrax....,dar si cele autohtone au un foarte mare succes si aici ma refer la modele ca "flash" si "salcie" de la berti.
Voblerele folosite de mine in pescuitul avatului sunt cateva modele de la salmo(minnow DB,GS de 5 cm ; Hornett DB,GS de 5 cm ; Poper SH ; Spittin Rover ) si cozma. Am observat ca pescuitul avatului poate diferi de la o zi la alta, de la un loc la altul, de la sezon la sezon, raspunzand diferit la aceleasi naluci in funtie de conjunctura. Asa ca eu zic ca merita incercate toate nalucile (si oscilantele pe care nu le-am enumerat mai sus) si in mod normal in functie de rezultate vom avea cateva "favorite" care vor avea prioritate. Asa e si pt. mine care prefer twisterele ca prima optiune. Acum depinde si de apa unde pescuiesc si de cat de limpede e (pe apa tulbure nu prea are rost twisterul). De obicei merg pe principiul : cu cat e ma limpede apa cu atat naluca trebuie sa para cat mai "naturala" si sa emita vibratii cat mai mici (incete).
PS: Abia astept sa se termine prohibitia sa mai merg in cautarea avatului si sa imi incerc niste naluci proaspat achizitionate(cica speciale pt avat) un model gen "helic" de la berti produs de firma spro in colaborare cu celebrul pescar de avat Henk Simonsz. promovez pescuitul --> avat.dublu.ro->avat.pescuitul.info
interesanta naluca!!!. Am vazut ca sunt destui de multi care prefera pt pescuitul avatului twister,shaduri si asha mai departe si sustin ca au mare succes si sunt foarte sigur de asta.La mine problema este ca sunt "inebunit" dupa pescuitul cleanului fapt care cred ca ma influnetat sa am incredere mai mare in voblere si rotative Eu pt spinning folosesc laseta berkley cherrywood (7-22g) si mulineta Okuma epix pro.... ce zice e ok pt pescuitul avatului? Dupa cum spuneam mai sus am avut ocazia sa intelnesc avatei cand cautam cleanu si am impresionat foarte tare atacul puternic care il are asupra nalucii.
P.S : Despre Poppere ce parere ai?(evident tot pt pescuitul acestui peste) Mersi mult pt informatiile date pana acuma
aaaa...uitasem sa intreb ,cand se termina perioada de prohibitie??in 8 cumva??
Salut ! tuturor.Ultima zi de prohibitie este 7 iunie,asa ca "DA",Rares,ziua despre care Dan zice"de abia astept"(sunt sigur ca mai sunt vreo doi,trei,care abia asteapta )....este 8 iunie! Fir intins ! tuturor.P.S. ...abia astept si eu GO FOR SPINNING!!!
Berkley cherrywood (7-22g) am vrut sa imi iau si eu dar nu am gasit in Sibiu. Avand in vedere ca nu prea des te intalnesti cu avati de peste 4 Kg e perfecta si in plus un drill cu un monstru cu o lanseta mai light e mult mai intens. Cat despre voblere cred ca poti arunca linistit chiar si de 3-4 g. Cat despre poppere cred ca au un oarecare succes, desi eu nu am prins pana acuma avat cu ele. In anumite situatii pot determina atacuri furibunde. O sa le dau ocazia sa-si dovedeasca eficacitatea dupa 7 iunie.
Rares :Se poate prinde AVAT si la muste artificiale.Ca la Clean dar in loc de BULDO folosesti ori o rotativa tip frunza (lunguiata) albe ,arginti iar in fata lor pui 3,4 muste de avat cam la 50 ,60 ,cmm de lingura in fata ei.mustele de avat sunt mai mari si sunt albe sau galbene la corp si cu pana alba .Am vazut ceva pe Milea linga Ferolii ,la Alex ,daca te intereseaza.Totodata in loc de lingura ,se poate pune si voblere gen clean dar mari 7,iar mustele se pun tot in fata lui (voblerului) ok .NEAPARAT se da unde vezi ca sarte OBLETELE ok toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii.
Eu am prins avat la toate nalucile ce exista pe piatza. Pt mine naluca numarul 1 ramane oscilanta (e una de la berti care e ca un piscot de vreo 5 cm, pot sa spun ca am rupt avatul cu ea) si rezultate bune in delta am avut si la un walk the dog de 9 cm alb de la storm (avantajul e ca poti arunca cu el ffff depare si potzi culege avatzi aia mari care numa ii vezi atacand si fara barca nu potzi ajunge la ei). Tu probeaza totul, dar lasa bulboanele si locurile de clean si cauta-l la el acasa.... acolo unde sar obletzii ca arsi
Am uitat sa specific ca pentru avat prefetr o lanseta moale si neaparat monofilament. Pe vremea cand pescuiam cu Speed Master 10-30 si fir textil, de multe ori mi-au rupt ancora la atac. Poate crede-ti ca mint daca nu vi s-a intamplat dar va garantez ca e asa. Am martori