Pentru un pescuit reusit la clean si avat v-a propun o zona foarte frumoasa a Oltului care se afla in Brasov in zona localitatii Hoghiz. Peste se prinde destul iar clenul se i-a mai ales in acest moment la porumb dar nu refuza lacustele viermisorii .sau lipitoarea. Avatul merge la table si la coada de pestisor.
Merg aproape zilnic, stau foarte aproape de Olt , cam 500 de m . Am luat clean mult si destul de marisor la porumb ,iar daca iesi de dimineata 6-7 kg le iei usor.
Radu in general merg cei pana in 6-700 de grame , cei micuti nu ii tin ca nu merita sa-i strici iar la lipitoare la fund cu plumb culisant se ia si mai mari si mai ales s-a luat mreana fregvent de peste 2 kg . Dar e un pescuit puturos si nu-l prea prefer. Spre toamna se prinde in draci scobar la viermisor si cus cus , daca esti de pe aproape hai si o sa te convingi!
@ Vasile...daca retii doar pestii mari(in limitele legale)este OK,dar si asa ...6-7kg pe zi este mult prea mult.Nu vreau sa fiu rautacios,dar asta(6-7kg)nu este OK ...in rest,Fir intins ! tuturor. GO FOR SPINNING!!!
Radu, nu am zis ca retin eu 6-7 kg de peste desi imi fac "mea culpa" uneori am facut si eu asa ceva insa nu in scopuri financiare. Stiu o gramada de oameni tare amarati si cand ma vad ca vin de la peste roiesc in jurul meu. De multe ori ajung sa se programeze verbal a cui ii randul sa primeasca si daca ai vede lumina din ochii lor cand primesc 3-4 cleni sa-i puna la copii pe masa ai zice ca pretul nu e prea mare . Dar am deviat de la subiect. Cu 6-7 kg am vrut sa zic ca se prinde bine daca stii unde sa dai si cu ce iar in privinta pesteluyi de pe olt stii bine ca are perioade de saptamani cand nu pune gura asa ca in afara de plasari un pwescar platitor de permis nu face paguba prea mare in timpul anului.
Vasile ...OK ! Departe de mine intentia de a te ataca,dar pentru moment mi s-a parut o cantitate mare de peste pt un pescar sportiv.Consider "nobil"gestul tau de a darui unor necajiti ,cateva bucati de peste,mai ales ca si eu am in vecini o batranica,care se bucura si de cateva bucati de oblete si stiu cum este. Fir intins ! tuturor. GO FOR SPINNING!!!
A tunci e totul ok ca stii ce inseamna sa mai si dai nu numai sa astepti , insa sa lasam asta si sa vorbim despre" boala"'care framanta si astept orice fel de intrebare ssi asa in general de tot ce se vrea afla de la mine , desigur in limita cunostintelor mele.
Vasile, spuneai ca locuiesti in zona Brasovului...Eu sunt chiar din oras si ma gandeam ca poate ne "vindem" unul altuia din secretele noastre, ne mai impartasim cunostintele despre locurile bune de pescuit din zona, si , de ce nu, poate facem o partida impreuna...la rapitor, desigur... Fir intins! ADDICTED TO SPINNING