Azi am fost la Avrig la un pescuit de avat. Apa era cam tulbure, dar am reusit sa prind cativa avatei la vobler. Toate bune si frumoase pana am ajuns unde se uneste oltul cu bratul mort si am vazut un atac puternic langa mal. Initial am crezut ca e stiuca si am scaltat ce aveam mai bun de prin trusa, dar fara efect. Atacurile erau periodice, cam din 10 in 10 min. la 1 m. de mal. Dupa vreo jumatate de ora am reusit sa-L vad: era avat. Din acel moment nu m-am mai miscat 2 ore de acolo(pana s-a inserat si am plecat acasa) lansand intruna............degeaba . Nu a atacat deloc naluca(fie ea vobler,twister,blincher,rotativa, chiar si poper). Vreau sa va spun ca la vreo 50 de metri de mine a venit un pescar si spre seara a reusit sa prinda un avat de 4 Kg la vobler. I-am rugat daca pot sa-i fac o poza sa o pun pe site si a fost deacord, asa ca maine cred ca o sa o pun in galeria foto. Stand de vorba cu el mi-a spus ca ieri in locul unde dadeam eu i-a rupt de 3 ori. Probabil ca asta era si soarta mea daca imi dadea pentru ca aveam un echipament light(fir 0.16, mulineta micro si bat de clean) dar macar aveam 2-3 secunde de adrenalina..............asta e, poate alta data. Oricum de un lucru sunt sigur, am ce visa la noapte. promovez pescuitul --> avat.dublu.ro->avat.pescuitul.info
Salutare ! tuturor. Faina poza,faina captura...acum am si eu la ce visa Pe raul Lapus (MM) unde pescuiesc de obicei,au urcat foarte multi avati,de pe Somes.In ultimii doi ani s-au inmultit si la un moment dat chiar sunt o pacoste pentru cei ce nadesc si vor sa pescuiasca la pluta. Am incercat in aceasta vara,in repetate randuri sa-i "induplec"cu diferite naluci...nu vor.Datorita multimii puietului si a "bancurilor"de obleti,se pare ca refuza "tabla,plasticul sau cauciucul" In schimb am auzit ca s-au prins la pestisor,insa destul de sporadic. Credeti ca odata cu racirea apei,sansele sa-l pacalesc cu naluci vor creste ?...sfaturi... Fir intins ! tuturor. GO FOR SPINNING!!!
Odata cu racirea apei sansele scad dupa parerea mea. Desigur ca poate fi prins dar cred ca mai greu pentru ca se va muta mai spre fund. Deci mai bine incerci acum cat mai ai timp, pana nu dispare in "adancuri". Ca si sfaturi iti pot da cateva sfaturi pe care le cam aplic eu(nu sunt batute in cuie nici pt. mine): 1.Apa tulbure+atac la mal= vobler(mic,agil si de suprafata) 2.Apa tulbure+atac in larg=rotativa 3.Apa limpede+atac la mal=twister sau vobler(ambele pana in 5-6cm) 4.Apa limpede+atac la distanta=twister(<6cm) sau oscilanta(mica si grea, nichelata) Daca nu da frigul mai devreme cred ca mai avem cam 1-2 luni de pescuit la avat; asa ca pe ei, pe mama lor. promovez pescuitul --> avat.dublu.ro->avat.pescuitul.info
Trebuie sa recunosc ca nu am prins foarte mult avat in Romania, si nu pretind ca-i cunosc comportamentul foarte bine...dar in Irak, unde mi-am dat "doctoratul" in avat si somn la lingura, a existat o perioada de vre-o 45 de zile in care nu am vazut coada de peste, in conditiile in care pescuiam aproape in fiecare zi si in mod normal in 2 ore prindeam 15-20 de bucati... Desigur, clima este alta acolo dar ma gandesc ca si aici avatul poate avea o perioada de inactivitate care nu este neaparat sa coincida calendaristic cu cea de aici ADDICTED TO SPINNING
Racirea ca racirea dar cu apa tulbure ce ne facem? Azi Oltul era ciocolata! Poate se va limpezi peste vreo saptamana, doua(in cel mai bun caz), pana atunci ne bagam prin balti(care mai sunt limpezi) si incercam stiuca. Vreau sa stiu, daca ati fost de curand la pescuit in diferite zone ale Oltului, cum e apa? E tulbure peste tot? promovez pescuitul --> avat.dublu.ro->avat.pescuitul.info
Eu am fost sambata trecuta de la Sarata in sus pana la Beclean si era la fel....Problema e alta...am fost si pe balti si sunt la fel de tulburi...la 2 saptamani dupa viitura inca nu se limpezisera si cred ca nu e nici o sansa nici maine dupa ploile din ultimile zile...Unde sa merg eu maine la pescuit??? ADDICTED TO SPINNING
In momentele "grele",cind nu aveam ce alege,incercam balta de la Turnu,vechiul curs:clean marisor,avat mai rar,citeodata nimic,dar ieseam la aer si uneori asta e mult mai important.Fir intins.