Propun ca prin acest nou subiect sa ne impartasim unii altora cu ce echipamente, naluci si accesori am avut cele mai bune rezultate, care credeti dupa parerea voastra ca este cel mai potrivit echipament pentru spinning si nu in ultimul rand, care credeti ca sunt cele mai prinzatoare naluci... ADDICTED TO SPINNING
La capitolul spinning sunt inca incepator ,mai am multe de invatzat .In momentul de fatza echipamentul meu se rezuma la: Lanseta Berkley cherrywood 2.40 8-25 gr, si mulineta Okuma Alumina Al20 8BB recuperare 5.0:1. In ceea ce priveste nalucile cel mai mult ma atrag voblerele si lingurile(dak este vb de stiuca) si inca sunt in etapa de experimentare : marci,modele,culori,evolutie etc.
Lanseta DAM,2,70,actiune 10- 40gr.,carbon,telescopica(mai comoda),mulineta Shakespeare(de vreo 5ani)excelenta,doar 3 rulmenti(greu de crezut nu?)adusa din state.Firul este textil,Sufix perform.Braid de20lb(9,1kg.)Voblerele cele mai" prinzatoare" ptr.mine sunt mai jos.Despre locuri am vorbit si la alte subiecte.FIR INTINS.
Lanseta Shimano Force Master,2,40 m, 20 - 50 g. , mulineta Shimano Exage 2500 FA, multifilament Spiderwire 0,17 mm, 37 lbs (16,5 kg),si o gramada de woblere si linguri....In materie de naluci, favoritele mele sunt : Linguri - Es-e si Linx de la Berti, Mepps Cyclops,frunza de la Gipo, Woblere - Slider, Skinner, Perch si Minnow, de la Salmo- Count - Down, Husky Jerk, Original si Shallow Shad Rap de la Rapala........... In poza este ultima isprava (astazi) a lui Salmo Slider 7 real shiner
[ Editat 30 Sep 2007, 03:35PM ] ADDICTED TO SPINNING
Pentru "greu" lanseta Maver Esox, 2.40 m,10-25g ,mulineta Okuma Avenger av20, fir mono Smart X-LINE 0.20, textil Berkley FireLine Crystal 0.12mm 6.8Kg. Pentru "usor" lanseta Ron Thompson Monterra 2.10m , 5-18g cu mulineta Diamond 15(Energofish) cu fir mono Smart X-LINE 0.16mm. Ca naluci daca ar fi sa-mi aleg cate 2 pentru fiecare specie ar fi : -pt. avat twister shad alb 5cm(parca mans) si salmo minnow 6g. -pt. stiuca lingura frunza mare de 11g argintata si rotativa mosca longett -pt. clean rotativa mica(nr. 0 sau 1) meps aglia si salmo hornet 3,5 cm -pt. salau(pescuiesc cam rar la salau) 2 twistere un shad de 7cm si un grub tot de 7cm(culoare deschisa, alb sau galben)
Astazi mi-am cumparat o lanseta pe care mi-am dorit-o de mult : Shimano SpeedMaster, 2,7 m MH. Acum ramane sa ma gandesc cu ce mulineta sa o echipez...nu stiu ce s-ar potrivi mai bine cu batul...oricum ma gandesc tot la o Shimano...poate ma ajutati si voi cu o sugestie, ceva...
Feleicitari, e super batul. La batul asta neaparat o mulineta Shimano sau Daiwa. Model...............de cat te tine buzunarul. promovez pescuitul --> avat.dublu.ro->avat.pescuitul.info
Inseamna ca "te tine". Nu am pus mana pe ea sa spun sigur, dar e Shimano si calitatea e certa si la modele mai ieftine(Catana). Eu zic ca DA. O sa ai parte de ea mult timp de acum incolo. promovez pescuitul --> avat.dublu.ro->avat.pescuitul.info
Sal baieti, Eu am doua favorite, un batz challenger de la gipo, 2,70m, 10-30 g, si un alt batz winblade(no name, dar pana acum nu am avtu probleme cu el)de 2,40m, si 10-30. Desi diferenta se simte bine intre chalenger si windblade, nu am inca o preferata. Chalengerul este mai flexibil, dar mai greu.Probabil ca e dupa cum ma trezesc dimineata. Mulineta: rainbow, 9 rulmenti. Am un fir mono de 0,22 , pt "greu" si unul de 0,16 pt "usor". In ceea ce priveste mancarea.... - pt avat&salau: twistere, o gramada de dif culori si marimi; vreo 2 voblere, ambele de suprafata; -pt clean: 2 voblere+rotative de 0,1, 2(meps) -stiuca: un vobler slaider, frunza de la gipo, irlandeza, rotative patate(negru, rosu, galben) Cam atat de la mine, Sal si numai bine
PS: acum vreau sa imi iau ceva light, pt clean. - mulineta Diamond 15(Energofish); -pt batz oscilez...va postez link-urile: poate imi puteti da cateva pareri: 1) Berkley Privilege UL, 2,10m-2-6 grame (rapitori.ro) 2) BeastMaster AX Spinning L 1_80m-2-8g (fisela.ro) 3) Catana Spinning BX UL 2_10m-2-10g (fisela.ro) Astept pareri:)