S-ar parea ca permisul pe 2009 se poate obtine personal de la ANPA,daca achiti 30 lei la Trezorerie,taxe si impozite.Problema care inca nu este lamurita pe deplin tine de obligativitatea de a fi inscris sau nu la o asociatie de pescuit.Cam in doua saptamani speram sa aflam mai multe,cam pe atunci se vor tipari permisele.
am mai deschis un topic se pare pe aceeasi tema , deci poate fi ster ca mut aici subiectul:
Cetesc de ceva vreme pe forumuri treaba cu permisu pe 2009
ruta Trezorerie - ANPA se pare ca a fost sistata pe moment la fel si tiparirea permiselor
Vad pe unii ca se chinuie sa aleaga intre asociatii si ajvps
Fratilor, revenitiva , PERMISUL acela va da dreptul de pescuit, atata timp cat nu il aveti sunteti luati de fraeri de una din cele doua categorii mentionate mai sus. Platiti 70 de lei sau cat or fi pentru ca sa fiti membri la una din formele de organizare. GRESEALA MARE. Daca vine control nu au ce sa va faca. E ca si cand ati avea un buletin (ca sunteti cetatean al statului si acceptati legile lui, inclusiv cele auto de exemplu) si chitanta ca ati platit buletinu cand sa facut , dar permis auto canci, asta nu va da dreptul sa conduceti!!!.
Eu am gresit odata anul trecut, anul asta nu o mai fac. Un prieten nici nu a facut permis anu trecut si a venit controlu , ala mare si tare cu jandarmii ca amenda si confiscat , prietenu la invitat frumos sa sune pe sefu si sa ii explice ca permisele de pescuit nu au fost eliberate (se cunoaste ca anu trecut permisele au venit in septembrie cu 1 leu si trebuiau platite separat). Asa ca nea controlu a plecat calm si cuminte, probabil realizand ca nu poate face bani de la pescarii fara permis.
Anu asta astept sa se imprime permisele , apoi mai vedem modalitatea de obtinere, daca are cineva de comentat ca nu am carnet de membru sa o faca, iete nu vreau sa fiu membru la o asociatie care nu imi asigura dreptul de pescuit si PUNCT C&R
Tare mi-e ca de obligativitatea asocierii nu scapam. "Noroc" ca nu am de ales intre asociatii,la noi in MM numai AJVPS .. Deocamdata mai astept pentru ca oricum slabe sanse de pescuit prea curand,cel putin la mine in zona.
Cam zaluda treaba asta cu permisele.Pun si io o intrebare,daca merg la pescuit si vine controlul,iar ei imi arata o tzidula prin care sunt administratorii acelei ape(zone),io ce fac?Ca permis n-am...
Aceiasi problema o am si eu,dar ma gandesc ca ...scapa cine poate Pana apar permisele de la tipar, mergem asa,apoi mai vedem dupa.. Poate va trebui totusi sa platim la vreo asociatie.La care?...nu-mi bat capul,la noi numai una si proasta este ...
mai baieti, la cata grija au cei de la ajvps de baltiile noastre ar trebui sa le luam noi bani, o singura data am facut permis si am si renuntat. merg fara, si de 6 ani de cand merg a venit o singura data, si atunci am vb frumos ca nu il am la mine si a inteles omul. nu merita, nu isi fac treaba.
Baietzi un lucru e sigur..... PESTELE e a lu ANPA asa ca ei sunt singurii care au dreptu sa te indoaie daca te prind fara permis..... atata timp cat ei nu editat permisele nu e vina noastra..... iar cu tidula cu concesionarea nu e valabila daca nu au tidula de la ANPA .... numa cu cea de la Apele Romane nu au nici o putere. Pot sa faca curat pe maluri dar asupra pestelui nu au putere........... oricum nu mai pre e...
"Baietzi un lucru e sigur....."...legea spune "permis" Printre alte atributiuni, Jandarmeria are si obligatia de a veghea la respectarea legii. Atunci cand face asta, jandarmul te intreaba de permis.Pe jandarm nu-l intereseaza decat ce spune legea...permis...NU chitanta, NU adeverinta, Nu derogare. Daca nu ai permis (si inca nimeni nu are) platesti amenda . GO FOR SPINNING!!!
Asa-i, jandarmul vede inainte ca rusu' (sa nu zic calu'), si noi ce facem? N-avem decat sa platim amenda, si pe baza procesului verbal sa ne intalnim cu jandarmul la tribunal Are si el partea lui de dreptate, dar si noi, cum sa-ti ceara ceva ce inca n-a iesit de sub tipar? Deocamdata la noi in Sibiu, daca vine jandarmul in control vine cu cei de la ajvps, si daca ai platit cotizatia la ajvps, nu te mai intreaba nimeni de permis Asta in cazul ca vin cei de la ajvps... Numa' bine, mai vedem ce va fi.
Un lucru e clar..... eu nu am permis si daca ma amendeaza ma judec cu ei pana se plictisesc........... si va zic inca un lucru.... nu sunt prosti. Daca vad ca sti legea nu isi cauta probleme. Pe mine unu nu ma intereseaza cui platesc dar sa se decida o data..... iar pt AJVPS Sibiu tot respectul...... macar au mai miscat cate ceva